«BLI EN MEDSPILLER»

Foredrag for foreldre

Gaming er noe de aller fleste foreldre må ta stilling til i løpet av barnets oppvekst.

Spillingen starter gjerne i barnehagealder, og utvikler seg videre gjennom barneskolen og inn i tenårene.

Selv om gaming er fantastisk gøy, kan det likevel være en kilde til stor frustrasjon og problemer på hjemmebane. Ofte handler det om at de unge spiller ‘for mye’ eller at gaming oppfattes som en inaktiv og usosial aktivitet.

Hva er det egentlig som gjør gaming så populært, og hvorfor velger stadig flere å bruke fritiden sin på det? Er det bare bortkastet tid og en dårlig prioritering, eller finnes det positive sider ved gaming som det er verdt å belyse?

Foredraget «Bli en medspiller» handler om å skape en positiv og produktiv samtale med barna om gaming. Ved hjelp av økt kunnskap og gode verktøy, blir det lettere å navigere gaming-landskapet på en god måte. Man spiller tross alt på samme lag, med et felles ønske om barnets beste.

Ved hjelp av humor, forskning og min personlige historie med gaming, tilbyr jeg et perspektiv som både heier på gamerens lidenskap og tar foreldrenes bekymring på alvor. Selv om gaming er både lærerikt og gøy, får man aller mest ut av det innenfor gode rammer.

Målet: God kommunikasjon som fører til endring.

Visste du at …

1 %
i alderen 9-12

driver med gaming

1 %
av fritiden vår

brukes foran en skjerm

«Fredrik er en ung mann med massevis av både positiv og dyrekjøpt erfaring med gaming. På en troverdig måte deler han tips til å gjøre gaming til noe positiv, morsomt og kontrollert.»
Per Gunnar Hamnøy
Per Gunnar Hamnøy
Sjøholt Folkehøgskole
«Et dagsaktuelt og nyttig foredrag! Fredrik byr på egne erfaringer og kunnskap, som igjen utfordrer til en sunn tilnærming til gaming og samtaler rundt dette!»
Ingrid Rødset
Ingrid Rødset
Møre barne- og ungdomsskule Skodje